Zapekaný ovos s hubami

7. května 2009 v 11:52 |  Zdravé recepty

Zapekaný ovos s hubami

Potrebujete:
  • 300 g uvarených ovsených zŕn
  • 100 g nakrájanej cibule
  • 200 g kelu
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • zeleninový vývar
  • sušené huby
  • 3 strúčiky cesnaku
  • mletá rasca, majorán, bazalka
  • 250 ml kyslej smotany alebo bio sójovej smotany Provamel
  • 2 vajcia
  • maslo

Postup:
Sušené huby zalejem teplou vodou a necháme 15 - 20 minút stáť. Na oleji speníme cibuľku, pridáme huby, z ktorých sme zliali vodu, na rezance nakrájaný kel, osolíme a spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby občas podlejeme vodou alebo vývarom.

Pridáme rozotretý cesnak, koreniny a soľ. Pripravenú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia a soľ. Navrch uložíme plátky masla a v rozohriatej rúre zapečieme do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.

Náš tip:
Ak použijete sójovú smotanu, nemusíte pridávať vajce. Na tanieri posypte jedlo strúhaným syrom, alebo najemno nakrájaným tofu.


Vhodné ako:
Vegetariánska strava
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 chudnutie chudnutie | Web | 22. září 2012 v 19:25 | Reagovat

mnam mnam :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama